Van der Torre niet langer kandidaat VVD wethouder

Peter van der Torre is niet langer beschikbaar als kandidaat wethouder voor de VVD. Hij heeft met dit besluit ruimte willen maken voor nieuw talent bij de VVD.

Van der Torre:  Ik heb gezien met welk enorm enthousiasme de nieuwe kandidaten van de VVD zich de afgelopen jaren in de politiek hebben gestort. Liesa en Sietske hebben zich daarbij nadrukkelijk gemanifesteerd.

Ik wil hen de mogelijkheid bieden de volgende stap in hun politieke carrière te zetten.

Het was een enorm moeilijk besluit. Ik was eigenlijk van plan om bij de juiste verkiezingsuitslag nog een periode door te gaan.

Het feit dat we hebben gewonnen was een signaal dat de  VVD het de afgelopen 4 jaar goed heeft gedaan. Dat willen we voortzetten.

Dat zou ik zelf weer kunnen doen of een nieuwe generatie.

Ik wil nu die nieuwe generatie een kans geven zich ook te bewijzen!

Wat ik tevens zie aankomen is dat een nieuw college in nieuwe samenstelling deels een andere kant op zal gaan dan het vorige.

In het vorige college heb ik zeer goed samengewerkt met mijn collega wethouders en we hebben met elkaar als hecht team veel bereikt en daar kan ik met trots op terugkijken. Nieuwe uitdagingen vragen nu om een nieuw elan in een nieuwe ploeg.“

Fractievoorzitter De Wilde: “Ik heb erg veel respect voor het besluit van Peter van der Torre.  In de afgelopen periode hebben nieuwe talentvolle kandidaten, zoals Liesa van Aalst, zich ontwikkeld en met zijn besluit maakt Peter de weg hiervoor vrij.  Hij geeft hiermee invulling aan een soort generatiepact. Ik verheug me op zijn komst naar de fractie. Zijn ervaring is meer dan welkom om ook daar verder te bouwen.”