Joost Lobbes

Joost is sinds juni actief voor ons als fractie assistent. 

Wie ben je:

Ik ben een ‘echte’ Soesterberger. Als kind ging ik naar de Postiljon basisschool, speelde ik muziek bij Odeon en volleybal bij AGAVS. Later ging ik badmintonnen en training geven bij BC Badso, zowel in Soesterberg als in Soest. Ik heb ook nog een tijdje in Soest gewoond, voordat ik Economie ging studeren aan de VU in Amsterdam, dus ik ken beide dorpen goed. Na mijn studie wilde ik i.v.m. mijn werk graag weer centraal wonen en ben ik weer teruggekomen in Soesterberg, waar ik nu in totaal al 36 jaar woon. Een aantal jaar geleden was ik ook een van de oprichters en organisatoren van ‘Soesterberg Live’, een lokaal poppodium in de kantine van de Banninghal. Daar hebben we zelfs nog de Soester Cultuurprijs mee gewonnen. Zelf ben ik al jaren drummer in verschillende bands en mijn grote muzikale netwerk kwam mij daarbij altijd goed van pas.

In het dagelijks leven werk ik bij Rabobank waar ik als Innovatie Manager en Product Manager van de bankieren app veel mooie projecten heb mogen doen. Daar heb ik ook geleerd dat hoe complex een project/probleem ook is, er altijd een oplossing te vinden is. Iets wat me in de politiek vermoedelijk ook goed van pas gaat komen.

Waarom wil jij je inzetten voor de VVD/Soest:

De afgelopen jaren zijn er belangrijke onderwerpen op het bordje van gemeenten gekomen, denk aan de energietransitie/klimaat, woningbouw en jeugdzorg. Dat zijn complexe onderwerpen die soms op gespannen voet staan met natuur en leefbaarheid in onze mooie gemeente. Ik wil mij graag inzetten om tot goede oplossingen te komen in het belang van alle inwoners.

Soesterberg is de laatste jaren ook flink gegroeid en er gaan nog meer nieuwe woningen bij komen. Dat geeft mooie kansen om ook de sociaal culturele voorzieningen en het winkelaanbod verder te verbeteren. Ook vind ik het ontzettend leuk om actief te zijn in een dorp waar veel mensen elkaar kennen. Het is in die zin echt een samen-leving.

Wat is je lievelingsplek in Soesterberg?

Zonder twijfel de prachtige bossen en natuurgebieden die Soesterberg omringen. Ik wandel iedere week uren door de prachtige natuur die onze gemeente rijk is. En als Soesterberger is het terrein van de Vliegbasis toch ook altijd wel een bijzondere plek met veel geschiedenis.