Karel van Geet

Karel is te bereiken via: geetm@soest.n

Wie is Karel van Geet?

Voor velen niet geheel onbekend mede vanwege de twintig jaar dat ik  deel heb uitgemaakt van de Soester Gemeenteraad, waarvan de meeste jaren als fractievoorzitter. In die hoedanigheid hield ik mij bezig met vele zaken zoals Openbare Orde en Veiligheid, Financiën, Economie, Bestuur, maar ook aspecten uit de Ruimtelijke orde, Milieu, Natuur, Recreatie, Sport, Welzijn en Onderwijs waren en zijn  mij zeker niet onbekend. Ik heb in die jaren ook zeer frequent deel uitgemaakt van Raadswerkgroepen en veelal als voorzitter. Daarnaast was ik de laatste vier jaar tevens nestor en vice- voorzitter van de Raad en heb in de laatste hoedanigheid de burgemeester vervangen bij diens afwezigheid. Zelfs heb ik nog een nieuw raadslid mogen installeren.. Ik heb bovenstaande met heel veel plezier gedaan en ben nu weer beëdigd als adviseur voor de VVD fractie en voor een ieder in de Raad of organisatie die daarom vraagt. 

Mijn beroepsmatige tijd heb ik doorgebracht bij Defensie en wel ruim 39 jaar, zowel in Nederland als ook vele jaren in Duitsland en de USA.  Ik heb de Koninklijke Luchtmacht als Hoofdofficier verlaten. Momenteel ben ik nog actief in de Beroepsgroep Officieren Land- en Luchtmacht en in de overkoepelende Ledenraad met daarin ook Marine en Marechaussee.

Na mijn Mulo periode heb ik in een later stadium d.m.v., avondstudie de HBS opleiding afgerond, hetgeen mij de mogelijkheid gaf toegelaten te worden tot de gewenste Officiersopleiding. Daarna heb universitair onderwijs genoten en wel één jaar Economie en drie jaar Rechten.

Tenslotte heb ik na mijn actieve diensttijd een behoorlijk aantal maatschappelijk bestuurlijke functies vervuld o.a. Ned Rode Kruis, Provinciale Rampenbestrijding,. Voorzitter Vrienden van de Soester en Soesterbergse Zorginstellingen etc.   

Politiek hecht ik aan consistent  beleid, geen gedraai en zoveel als maar mogelijk is het vastgestelde verkiezingsprogramma volgen, waarbij ik mij uiteraard realiseer dat er wel compromissen gesloten moet worden. Dat is onvermijdelijk, maar.. ..wel vasthouden aan essentiële zaken. Wees als politicus open een eerlijk en verkondig als VVD niets dat niet waargemaakt kan worden!. 

Voor de komende periode zal n.m.m.  vol moeten worden ingezet op een aantal zaken zoals een solide Financieel Beleid, Openbare Orde en Veiligheid, Duurzaamheid en Bouwen. Bij bouwen toezien dat er in Soest gebouwd wordt naar behoefte, daarbij niet te vergeten bouw voor senioren en de zg “middenmoot”. Ook moet de VVD zich blijven inzetten voor het beperken van de lastenverzwaring tot het minimum.