René Corbeij

René is eerstegraads docent geschiedenis en maatschappijleer op het Corderius College in Amersfoort, en sinds Maart 2017 raadslid voor de VVD Soest/Soesterberg.

De portefeuille van René bestaat uit:

- Wonen

- Natuur, milieu en duurzaamheid 

- Onderwijs

 

Posten en taken binnen de fractie

- Penningmeester 


Wie is René

"Na het voorgezet onderwijs heb ik de leraarenopleiding tekenen en handvaardigheid gedaan. Ik ben gaan werken op een LTS in Amsterdam. Later heb ik ook nog een bevoegdheid techniek gehaald. Tijdens mijn werk in de hoofdstad heb ik (in de avonduren) de lerarenopleiding geschiedenis MO I en II gedaan. Parallel aan deze studie haalde ik een eerstegraads bevoegdheid maatschappijleer. Hierna ronde ik mijn studie af met het doctoraal geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Altijd ben ik blijven zoeken naar werk in Soest of directe omgeving. Het kwam niet in mijn hoofd om Soest als woonplaats te verlaten. In 1991 is dat gelukt en vond ik werk op een VMBO-school in Amersfoort. Sinds 1998 werk ik als eerstegraadsdocent geschiedenis en maatschappijleer op het Corderius College in Amersfoort.

Ik ben getrouwd en heb twee zoons, die al de deur uit zijn. Inmiddels ben ik grootvader van twee kleinkinderen. Wat mijn vrijetijdsbesteding betreft, is mijn werk ook grotendeels mijn hobby. Naast veel boeken over geschiedenis lezen, houd ik mij bezig met genealogie en reenactment (levende geschiedenis). Om echt te kunnen ontspannen is tuinieren een favoriete bezigheid.

Als geboren en getogen Soester ken ik Soest als mijn broekzak. Als gemeenteraadslid is dit van groot belang. Ook jarenlange kennis van allerlei ontwikkelingen in onze gemeente is onontbeerlijk in het raadswerk. Politieke ervaring heb ik opgedaan in de acht jaar die ik in de gemeenteraad zat als lid van GGS. In deze periode heb ik veel geleerd over het raadswerk, maar ook over het groen in en rond Soest. Naar mijn mening is behoud van de prachtige Soester bossen, duinen, heide en polders ook in het belang van liberalen. Het is daarbij  vanzelfsprekend dat een ieder daar een eigen verantwoordelijkheid voor draagt."

Fimpje Rene Corbeij