VVD-wethouder Liesa van Aalst opent banenmarkt

Mensen die op zoek zijn naar (ander) werk konden op maandag 2 maart wellicht hun slag slaan. Er was een regionale Banenmarkt bij Eurotape aan de Oostergracht. Deze banenmarkt werd georganiseerd door het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort, de Gemeente Soest en Uitvoeringsorganisatie BBS.

Na de opening door wethouder Liesa van Aalst, om 9.30 uur, konden bezoekers tot 12.00 uur in gesprek met werkgevers over openstaande vacatures en werk.

Gemeente Soest en Uitvoeringsorganisatie BBS stonden zelf ook als werkgever op de banenmarkt om op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers.

Wethouder van Aalst vindt het belangrijk om een banenmarkt in Soest te houden: ,,In de huidige markt valt het voor bedrijven niet mee om de juiste werknemers te vinden, terwijl ze die wel hard nodig hebben. Een banenmarkt zorgt ervoor dat werkgevers en kandidaten makkelijk contact kunnen maken. Als het klikt is die al lang openstaande vacature eindelijk vervuld of die nieuwe carrièrestap snel gemaakt. Kansen voor iedereen dus!"


Bron: Soestercourant