Jasper van 't Net: Duidelijke politiek is het antwoord.

Fractie-assistent en rasoptimist Jasper van 't Net: "denk niet vanuit bedreigingen maar vanuit kansen. maak er wat van! alleen zo zorgen we dat iedereen meedoet.'


Kansen

Mijn naam is Jasper van ’t Net, 23 jaar. Vanaf jongs af aan zijn mijn zus en ik opgegroeid met een bepaald soort optimisme waar ik vandaag de dag op studie en politiek terrein veel aan heb. Zo ben ik sinds mei 2018 als fractieassistent voor de VVD actief in de gemeente Soest.  Vanuit volle overtuiging en optimisme ben ik in deze positie aan de slag gegaan, om onze achterban een stem te geven in de soesterse samenleving. 

 

Politiek is eigenlijk altijd aanwezig in mijn leven. Zo zat ik een tijd geleden zat ik in de auto en hoorde ik bij het NPO-radioprogramma één WNL-opiniemakers een inspirerend verhaal van Zohair el Yassini. Hij had het over kansengelijkheid in de samenleving en vertelde het verhaal van het vogeltje dat bevroren neerviel op een weiland, toen het vogeltje daar lag kwam een koe langs en die dropte een grote koeienvlaai op het vogeltje, dus dat vogeltje denkt “ik bevries al bijna en dan krijg ik dit ook nog over mij heen”. Maar door de warmte van de koeienvlaai begon het vogeltje zelf ook op te warmen, kwam weer tot leven, begon te fluiten en zag weer hoop. Maar toen zag opgegeven moment een kat hem, en die ging naar het vogeltje haalde hem uit de stront, veegde hem af en at hem op. 

 

Nagedacht

Voor mijn opleiding leraar Duits geef ik één dag in de week les op een mbo-school, daar heb ik vaak goede gesprekken met leerlingen. Daar zitten ook veel jongeren bij met een niet-westerse achtergrond. Als het gaat om kansengelijkheid vertel ik tegenwoordig dit verhaal, leerlingen reageren vaak lacherig, maar het verhaal blijft wel hangen én er wordt over nagedacht. Met dit verhaal wil ik de leerlingen vertellen dat degene die je ‘shit’ geeft niet altijd het slechte met je voorheeft, en degene die je uit de ‘shit’ haalt niet altijd het goede. Dit is wat ik vaak terugzie in de klassen, een goede afspiegeling van onze maatschappij. 

Het is mij opgevallen dat er politieke partijen zijn waarvan men denkt dat zij belangen behartigen van minderheden, maar als je goed kijkt naar de politieke agenda van deze partijen houden ze deze integratie gewoon tegen.

 

 

Het zijn vaak partijen zoals VVD die zeggen ‘maak er nou eens wat van’ en denk niet vanuit bedreigingen maar vanuit kansen. 

Alleen op deze manier zorgen we ervoor dat niemand aan de zijkant blijft staan en iedereen meedoet. Hele sociale politiek niet waar?

 

Zoals u hierboven kunt lezen ben ik ervan overtuigd dat je met een optimistische insteek en hard werken een hoop kan bereiken, dat is wat ik graag samen met u en mijn partij wil doen voor onze gave gemeente!

 

Jasper van ’t Net

j.vantnet@soest.nl