Eric de Wilde over: Dichtbij

Toen ik in 2000 in Soest kwam wonen, kende ik haar niet. Voor mij, geboren en opgegroeid aan het water in Muiden, middelbare school in Bussum en studietijd in Eindhoven, was Soest een onbekende.

Vriendelijk

Als jong gezin met twee kinderen van 0,5 en 4 kozen wij voor Soest vanuit Hilversum om haar mooie ligging, groene omgeving en een fijn huis. Terwijl onze kinderen opgroeiden in Soest, veranderde dat beeld snel. Via de school en sportvereniging leerde ik Soest kennen als vriendelijk en veelzijdig met veel prachtige verenigingen en voorzieningen. Een actieve gemeenschap met een kern van oorspronkelijke Soesters en daarnaast nieuwe inwoners van buiten die prima samengingen.

Niet ingewikkeld

Toen ik in 2005 werd gevraagd om mij kandidaat te stellen voor de gemeenteraad namens mijn partij de VVD, kende ik het werk van de raad nauwelijks. Mijn werkzame leven speelde zich af in het internationale bedrijfsleven en ik kon mij niet voorstellen dat een gemeenteraad daar iets aan toe kon voegen. De werkelijkheid bleek anders te zijn. Ik liep mee met de fractie in aanloop naar het verkiezingsjaar en ontdekte dat de raad zich bezighield met veel van wat de wereld van ons en onze kinderen raakte: de straat waar we over fietsen, de sportvereniging, de school en de buurt waarin we wonen. Dingen die er toe doen en helemaal geen ingewikkelde en afstandelijke zaken.

Geen spijt

Ik werd enthousiast en stelde mij kandidaat. In 2006 werd ik onderdeel van de raad en heb in de bijna 15 jaar daarna heel veel interessante en belangrijke onderwerpen zien passeren. Spijt heb ik er nooit van gehad, integendeel. Ondanks mijn drukke leven was het heerlijk om daarnaast bezig te zijn met onderwerpen die dichtbij het leven van ons gezin stonden en raakten aan de omgeving waar je leeft

Voor alle inwoners

Het raadslidmaatschap vraagt veel: tijd, aandacht en verdieping, maar geeft ook veel terug: je draagt immers bij aan de leefbaarheid en ontwikkeling van Soest, ontmoet veel mooie en bijzondere mensen en organisaties die Soest rijk is. Sturen op hoofdlijnen en het stellen van kaders: best moeilijk omdat de werkelijkheid vaak gaat over details en individuele belangen. Ook dat is het werk van de raad: besturen in het belang van alle inwoners van Soest voor nu maar zeker naar de toekomst.

Iets voor jou?

Komend jaar 2021 worden de voorbereidingen getroffen voor een nieuwe raad. Alle Soester politieke partijen stellen hun plannen voor Soest weer op en zoeken actieve en betrokken inwoners op hun steentje bij te dragen. Iets voor jou? Meld je aan en kijk wat je kunt doen. Je zult er geen spijt van krijgen.
Soest heeft je nodig.

Eric de Wilde, raadslid VVD

wilde@soest.nl

Bron: rubriek Raadgever, Soester Courant 9 december 2020