In Memoriam Fred Heidinga

Op woensdag 15 december bereikte ons het trieste bericht van het plotseling overlijden van ons Soester VVD raadslid Fred Heidinga. Hierdoor zijn wij als partij, maar zeker ook de fractie, diep getroffen.

 

Sinds kort was bekend dat hij ziek was, zoals ik vermelde tijdens onze ALV van afgelopen dinsdagavond. Hij was echter hoopvol over zijn behandeling die net was gestart. Tot op het laatst was hij actief betrokken bij de ontwikkelingen binnen de VVD. 

Zijn overlijden door medische complicaties kwam daardoor totaal onverwacht.


Fred Heidinga was niet alleen sinds oktober 2019 VVD raadslid in onze gemeenteraad, maar ook een zeer betrokken partijlid en initiator van tal van activiteiten. Binnen de fractie had hij met name de portefeuilles Sociaal Domein en  deels Ruimtelijke Ordening onder zijn hoede.

Daarnaast  organiseerde hij voor ons onder andere bijeenkomsten in het kader van het nieuwe verkiezingsprogramma. Ook keek hij positief kritisch mee naar het concept programma en stond hij op onze kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.


Fred onderscheidde zich door naar de menselijke kant van de politiek te kijken en ging graag de discussie aan over het waarom van zaken en processen, voordat hij tot een besluit kwam. Echter altijd met een positieve insteek en oplossingsgericht.

Ook op maatschappelijk vlak was hij op meerdere terreinen actief binnen Soest.


De VVD verliest in Fred Heidinga niet alleen een raadslid, maar ook een fijne collega, een warme persoonlijkheid en maatschappelijk zeer betrokken Soester. Fractie en Bestuur leven mee met zijn vrouw, kinderen en verdere familie en zijn zeer erkentelijk voor alle inzet van Fred in de afgelopen jaren voor Soest en de VVD in het bijzonder.