Creatieve uitlaatklep

Leer de mensen uit de gemeenteraad kennen in de wekelijkse rubriek Raadgever van de Soester Courant. Deze week: fractieassistent voor de VVD Joost Lobbes over drummen als creatieve uitlaatklep.


 

Muziek

Muziek heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Als vijfjarig jochie ging ik cornet spelen bij Muziekvereniging Odeon in Soesterberg. Mijn vader en mijn twee oudere broers speelden daar ook, en ik wilde natuurlijk alles doen wat mijn ‘grote broers’ deden. Daarna ging ik trompet en bugel spelen. Op mijn vijftiende ben ik gaan drummen, al snel ook in mijn eerste bandje. Inmiddels achtentwintig jaar later speel ik nog steeds, nu in de band Novatia. We schrijven zelf muziek, echt een creatieve uitlaatklep voor de bandleden. We hebben een aantal EP’s en een album uitgebracht en flink wat optredens gedaan. Inmiddels spelen we vooral voor de gezelligheid, al zijn we wel weer nieuwe dingen aan het schrijven.

Soesterberg Live

Een aantal jaren geleden organiseerde ik met vrienden uit Soesterberg ook een lokaal poppodium in de kantine van de Banninghal: Soesterberg Live. Om de maand hadden we dan twee -liefst regionale- bands die daar op zaterdagavond een optreden gaven. Supermooie avonden waren dat, altijd erg gezellig en druk bezocht. We sloegen twee vliegen in één klap, want voor bands die eigen muziek schrijven is het vaak best lastig om aan optredens te komen en in een dorp als Soesterberg is niet veel te doen op sociaal cultureel gebied. Het was altijd wel veel werk om een sporthalkantine om te bouwen tot een sfeervol poppodium en alles moest dan daarna weer worden afgebroken, want de volgende ochtend stonden de eerste sportverenigingen weer op de stoep.

Concerten en drankjes

Ik vind het superfijn dat we nu weer concerten kunnen bezoeken met vrienden. Mijn eerste festival na de lockdown dit jaar was het Transition Jazz Festival in TivoliVredenburg. Dat voelde echt als een soort bevrijding voor mij. En ook heel fijn dat we weer gezellig met vrienden een drankje kunnen doen, of gezellig lunchen bij het Soesterdal met dat prachtige uitzicht op het oude vliegveld.  

Joost Lobbes
Fractieassistent VVD