Eerlijk en doeltreffend

Leer de mensen uit de gemeenteraad kennen in de rubriek Raadgever uit de Soester Courant. Deze week; Jasper van 't net (VVD) over mooie momenten uit zijn eerste jaar als raadslid.

Onderhandelingen

Al ruim een jaar ben ik raadslid in onze mooie gemeente Soest. Een jaar dat voorbij is gevlogen en waarin ik dagelijks samen met mijn fractie, mij hard mag inspannen om Soest elke dag een stukje beter en mooier te maken voor de toekomstige generaties. In het afgelopen jaar is er het nodige gebeurd. Denk aan campagne, verkiezingen en onderhandelingen. Bij de onderhandelingen mocht ik als secondant samen lijstrekker Liesa van Aalst de VVD vertegenwoordigen. Een mooie ervaring als ik er zo op terugkijk. Er gaat dan ook een hoop tijd in mijn politieke werk zitten, maar het is het meer dan waard aangezien ik weet waarvoor ik het doe. Want op deze wijze kan ik de VVD-achterban in de gemeente Soest een stem geven. Iets wat mij persoonlijk veel voldoening geeft als ik de terugkoppeling krijg dat zij zich ook gehoord voelen.


Verandering

Mijn hele leven woon ik al in Soest en heb het dus ook zien veranderen. Soms ten goede van het dorp en soms hebben bepaalde dingen bij mij ook wel de wenkbrauw doen fronsen, dan kan je twee dingen doen. Stilzitten en niets doen of daadkracht tonen en optimistisch met een voorstel komen. Dat is bijvoorbeeld gebeurd om onze nationale driekleur in de raadzaal te krijgen samen met de Europese en Provinciale vlag. Daartoe heb ik namens de VVD-fractie een motie ingediend die is aangenomen door een grote meerderheid van de raad.


Veiligheid

Een ander voorbeeld van wenkbrauwen fronsen was de overlast in een wijk binnen Soest waarbij de openbare orde en veiligheid in het geding was. Ook daarvoor heb ik mij, mede met de overige fractieleden, gebogen. En het mooie is dat je in de praktijk terugziet dat de rust dan langzamerhand daar ook weer terugkeert.


Politiek mentor

Op weg naar mijn raadslidmaatschap heb ik veel kunnen leren van voormalig fractievoorzitter en huidig fractieadviseur Karel van Geet. Dat is dan ook mijn tip voor iedereen die in de toekomst de Soester politiek in zou willen. Zoek iemand op met veel politieke kennis, iemand die je een eind op weg helpt, advies geeft en je de fijne kneepjes van het vak leert. Het helpt namelijk ontzettend als je iemand hebt waarmee je kan reflecteren na een opiniërende of besluitvormende raadsbijeenkomst. Zo kan je nog meer betekenen voor de achterban die op jouw partij heeft gestemd.

En dan nu? Samen aan de slag om de gemeente Soest veilige en fijne gemeente te houden voor al haar inwoners.

Jasper van ‘t Net, raadslid VVD