Raadgever Vincent van der Wardt: Nieuwe fase

Leer de raad kennen in de rubriek Raadgever uit de Soester Courant. Deze week: Vincent van der Wardt (VVD) over de weg van Soester ondernemer naar raadslid. 'De eerste raadsperiode is een rollercoaster voor mij. Van verbazing naar verwondering, van twijfel tot aan bevestiging, op weg naar verbinding en samenwerking.'

De weg van Soester ondernemer naar raadslid

Als Soester in hart en nieren ben ik iedere dag weer blij dat ik in zo’n mooi dorp, met vooral heel veel fijne mensen woon. Dat heeft de horeca in tijd van corona enorm goed gedaan, mede doordat veel dorpelingen zijn gaan bestellen bij de restaurants. Zelf heb ik 26 oktober 2021 als pandeigenaar na de heftige brand van d’Oude Enghe, de bijzondere betrokkenheid van de inwoners van Soest ervaren als een enorm warme deken. Hoeveel bloemen, kaarten, bezoekjes en appjes/telefoontjes wij hebben mogen ontvangen na de brand is niet voor te stellen en daar ben ik enorm dankbaar voor.

Vini's Bar

Ondernemerschap is mij vanuit thuis al van jongs af aan meegegeven, hard werken en je handen uit de mouwen steken, dat werd me al vroeg geleerd. Mijn vader was een vakman en met zijn metselbedrijf trots op elk project welke hij mocht uitvoeren, helaas met mijn twee linker handen en een rugoperatie heb ik zijn bedrijf niet voort kunnen zetten. In 1988 kreeg ik een baantje in Music Pub De Karseboom in Amersfoort en ben daarna gaan werken in Café de Kuil tot in 1994 Aalt en Joke van d’Oude Enghe mij de kans gaven om mijn eigen jongerencafé Vini’s Bar te openen. Wat een succes hebben we daar mogen beleven, elk weekend zorgde ik met mijn dreamteam ervoor dat jongeren een super plek hadden om uit te gaan en plezier te hebben. Een plek waar vele relaties zijn ontstaan (Nicole mijn lieve vrouw ook bij Vini’s mogen ontmoeten) en waar vriendschappen werden gesloten.

Troost

De horeca is een beleving, een troost in donkere tijden en een rustpunt voor de mens die dat nodig heeft, maar bovenal is de horeca een plek waar je het leven viert, het glas heft en de gezelligheid zoekt als je er behoefte aan hebt. Nu d’Oude Enghe binnen enkele maanden zijn deuren weer opent hoop ik ook dat onze jeugd, zelf ben ik trotse vader van Thomas (18) en Loïs (16), hun weekenden gewoon weer in ons dorp kunnen vieren.

Nieuwe fase

De politiek ben ik in gegaan omdat wij in de horeca graag het gesprek aangaan en in oplossingen denken. De grote hoeveelheid stemmen die ik mocht ontvangen gaven me veel motivatie en energie. Toch is de eerste raadsperiode een rollercoaster voor mij. Van verbazing naar verwondering, van twijfel tot aan bevestiging, op weg naar verbinding en samenwerking. Nederland stikt van de regels en wetten en daar moet ik letterlijk mijn weg nog in vinden. Ik kan er nu al een boek over schrijven! Met goede wil en een positief toekomstperspectief kijk ik uit wat deze nieuwe fase in mijn leven, ons dorp nog kan brengen. Met mijn Soester hart op de goede plek gaat dat zeker lukken.

Vincent van der Wardt, raadslid VVD