Kamers met aandacht voor jongeren in Soest en Soesterberg

De gemeente is gestart met een samenwerking met 'Kamers met Aandacht': een nieuwe woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar die een zorgorganisatie of het huis verlaten maar nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Het gaat vooralsnog om een proef van twee jaar.


Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben en deze willen verhuren aan een jongere. Bijna iedere woonruimte is geschikt. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Maar ook een kamer in een studentenhuis. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert.

 

Woonruimte voor deze jongeren hard nodig

Onze wethouder Liesa van Aalst is hiervoor verantwoordelijk in het college en is hiermee gestart omdat er zo een extra mogelijkheid is voor jongeren om woonruimte te vinden in Soest en Soesterberg. En die woonruimte is hard nodig. “We hebben momenteel al een eerste inwoner van Soest die een kamer gaat verhuren in de eigen woning voor een jongere via Kamers met Aandacht. Dat is echt fantastisch! Via de website kamersmetaandacht.nl kunnen geïnteresseerde inwoners meer informatie vinden en oriënteren of het ook iets voor hen is.”.

 

Persoonlijke AandachtDe jongeren krijgen begeleiding van hun eigen hulpverlener. En met een beetje persoonlijke aandacht bouwen ze een eigen netwerk op om op terug te vallen. Totdat ze uiteindelijk helemaal op eigen benen kunnen staan. Deze persoonlijke aandacht kunnen verhuurders geven.De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.

 

Nieuwsgierig geworden?

Kamers met Aandacht is als initiatief eerder in andere steden gestart en heeft inmiddels 100 jongeren gekoppeld aan verhuurders. Heeft u een kamer vrij die u wilt verhuren? Neem dan contact op via info@kamersmetaandacht.nl of tel. 06-11134685. Meer informatie leest u op https://www.kamersmetaandacht.nl