Voordracht Anne Sterenberg als wethouder Soest

Fractievoorzitter Anne Sterenberg (37 jaar) wordt door de VVD Soest voorgedragen als nieuwe wethouder in de gemeente Soest. Hiermee wordt de vacante positie in het college van burgemeester en wethouders ingevuld. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 23 mei is de officiële benoeming van Anne als wethouder voorzien. Er zal dan gestemd worden over haar voordracht. Voorafgaand vindt de gebruikelijke integriteitstoets plaats.


De vacante wethouderspost ontstond na het aangekondigde vertrek van onze zeer gewaardeerde wethouder Liesa van Aalst.

De fractie heeft deze week unaniem besloten om Anne voor te dragen als wethouder. Anne heeft jarenlange politieke ervaring opgebouwd, waarvan zes jaar als raadslid in Haarlem en twee jaar als onze fractievoorzitter in Soest. Daarnaast heeft zij uitgebreide ervaring als bestuurlijk adviseur. We hebben er vertrouwen in dat Anne met haar ambitie, betrokkenheid en politieke ervaring het coalitieakkoord verder gaat uitvoeren in een goede samenwerking binnen het college en met onze gemeenteraad.

Anne reageert verheugd op haar voordracht: “Ik voel me vereerd om namens de VVD Soest te worden voorgedragen als kandidaat wethouder. In 2014 zette ik mijn eerste stappen in de politiek, dat was altijd als ‘hobby’ naast mijn reguliere werk. Men zegt weleens: Als je van je hobby je werk maakt, hoef je nooit meer te werken. Ik kijk er juist naar uit om vanuit het college samen met de raad en onze inwoners ontzettend hard aan het werk te gaan voor ons mooie dorp.”

Na de benoeming van Anne als wethouder, ontstaat er een nieuwe plek in de fractie. Joost Lobbes zal na de beoogde benoeming van Anne geïnstalleerd worden als gemeenteraadslid. Op dat moment zal de fractie ook bekendmaken wie de nieuwe fractievoorzitter wordt.